Stravné v roku 2019

Kedy je zamestnávateľ povinný prispievať na stravu svojim zamestnancom v roku 2019 a v akej výške? Majú nárok na uplatnenie výdavkov na stravu do daňových výdavkov aj živnostníci?

V tomto článku rozoberieme:

  • výšku stravného ako náhradu pri tuzemskej pracovnej ceste,
  • výšku príspevku zamestnávateľa na stravovanie zamestnancov,
  • výšku stravného, ktorú si môže uplatniť do daňových výdavkov živnostník.

Stravné ako náhrada pri tuzemskej pracovnej ceste v roku 2019

Nárok na stravné ako náhradu pri tuzemskej pracovnej ceste upravuje § 5 zákona č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o cestovných náhradách“). V uvedenom ustanovení však nenájdete sumy stravného pri tuzemskej pracovnej ceste, nakoľko tie upravuje opatrenie č. 148/2018 Z.z. Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Stravné patrí zamestnancovi (príp. živnostníkovi) za každý kalendárny deň, ktorý je na tuzemskej pracovnej ceste. Suma stravného, na ktorú má zamestnanec (príp. živnostník) nárok sa odvíja od dĺžky trvania pracovnej cesty a jej zaradenia do jednotlivého časového pásma nasledovne:

  • od 5 až 12 hodín: nárok na stravné vo výške: 4,80 eur,
  • nad 12 hodín až 18 hodín: nárok na stravné vo výške: 7,10 eur,
  • nad 18 hodín: nárok na stravné vo výške: 10,90 eur.

Poznámka: Pravdepodobne od júna 2019 sa majú sadzby stravného pri tuzemskej pracovnej ceste zvýšiť – pri časovom pásme 5 až 12 hodín: 5,10 eur (zvýšenie o 0,30 eur), pri časovom pásme nad 12 až 18 hodín: 7,60 eur (zvýšenie o 0,50 eur) a pri časovom pásme nad 18 hodín: 11,60 eur (zvýšenie o 0,70 eur).

Je potrebné upozorniť, že od sumy stravného v časovom pásme 5 až 12 hodín sa odvíjajú aj iné veličiny, ako je napríklad maximálny príspevok zamestnávateľa na stravovanie zamestnancov, či minimálna suma gastrolístka.

Od sumy stravného v prvom časovom pásme sa odvíjajú aj iné veličiny.

Viac informácií o tuzemskej pracovnej ceste si môžete prečítať v článku Cestovný príkaz a vyúčtovanie tuzemskej pracovnej cesty v roku 2018Pracovné cesty živnostníkov a iných SZČO v roku 2018

Poznámka: tieto sumy stravného platia len pri tuzemskej pracovnej ceste. V prípade, ak je zamestnanec alebo živnostník na zahraničnej pracovnej ceste, patrí mu stravné podľa sadzieb v zahraničí. Viac informácií si môžete prečítať v článku Cestovný príkaz a vyúčtovanie zahraničnej pracovnej cesty v roku 2018

Stravné zamestnancov a gastrolístky v roku 2019

Zamestnávateľ je podľa zákona č. 311/2001 Z.z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov (ďalej len „Zákonník práce“) povinný prispievať zamestnancom na stravovanie, a to:

najmenej v sume 55 % ceny jedla, najviac však na každé jedlo do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín.

Uvedené znamená, že zamestnávateľ si môže do nákladov uplatniť len maximálnu možnú sumu príspevku na stravovanie, čo je 55 % sumy stravného, t.j. 55 % sumy z 4,80 eur = 2,64 eur.

Poznámka: Ak budú schválené nové sumy stravného od júna 2019, zamestnávateľ si bude môcť uplatniť do výdavkov 55 % zo sumy 5,10 eur, t.j. 2,81 eur.

V prípade, ak zamestnávateľ zabezpečí stravovanie zamestnancom prostredníctvom gastrolístkov, suma gastrolístka musí predstavovať najmenej 75 % zo sumy stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín, t.j. 75 % zo sumy 4,80 eur = 3,60 eur.

Poznámka: Ak budú schválené nové sumy stravného od júna 2019, tak minimálna suma gastrolístka vzrastie z 3,60 eur na 3,83 eur (t.j. 75 % z 5,10 eur).

Podmienky stravovania zamestnancov, poskytnutia príspevku na stravovanie zamestnancov, ako aj to, kedy môže zamestnávateľ poskytnúť finančný príspevok na stravovanie si môžete prečítať v článku Stravné zamestnanca a gastrolístky v roku 2019

Stravné živnostníka a gastrolístky v roku 2019

Aj živnostník si môže uplatniť do daňových výdavkov náklady na stravné, a to podľa § 19 ods. 2 písm. p) zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dani z príjmov“).

Článok pokračuje pod reklamou

Podľa uvedeného ustanovenia si môže živnostník uplatniť do daňových výdavkov stravné za každý odpracovaný deň, najviac však v rozsahu a vo výške ustanovenej pre kalendárny deň pre časové pásmo 5 až 12 hodín, t.j. najviac si môže uplatniť do daňových výdavkov 4,80 eur za každý odpracovaný deň.

Poznámka: Ak budú schválené sumy stravného od júna 2019, živnostník si bude môcť uplatniť do daňových výdavkov 5,10 eur za každý odpracovaný deň.

Živnostník si môže uplatniť do daňových výdavkov stravné za každý odpracovaný deň.

Uvedenú výšku stravného si môže živnostník uplatniť do daňových výdavkov len v tom prípade, ak mu nevzniká súčasne nárok na stravné, ktorý by súvisel s vykonávaním závislej činnosti (ak je zároveň zamestnancom) alebo by súvisel s pracovnou cestou.

Ak si chce živnostník uplatniť výdavky na stravné do daňových výdavkov, musí to aj preukázať, a to:

  • nákupom gastrolístkov, resp.
  • dokladom z každého obedu (pokladničný doklad z registračnej pokladnice, prípadne faktúra).

Živnostník si môže vybrať preukázanie výdavkov na stravu podľa toho ako uzná za vhodné, môže ísť však aj o kombináciu oboch uvedených spôsobov preukázania výdavkov na stravné.

Viac informácií o tom, ako si uplatniť výdavky na stravné prostredníctvom nákupu gastrolístkov alebo obeda do daňových výdavkov si môžete prečítať v článku Stravné živnostníka a gastrolístky v roku 2019, prípadne v článku Zamestnávatelia a živnostníci, znížte si základ so stravnými lístkami

Viac podobných článkov nájdete na www.podnikajte.sk


Cestovné náhrady v roku 2019

Zamestnanec vyslaný na tuzemskú alebo zahraničnú pracovnú cestu má nárok na náhrady, ako je stravné, vreckové, náhradu cestovných výdavkov, či výdavkov za ubytovanie. Prehľad cestovných náhrad prinášame v článku.

Školy a nemocnice hľadajú peniaze na rekreačné príspevky

Podnikatelia ešte pred schválením zákona upozorňovali, že nová povinnosť neprimerane zasiahne do rozpočtov firiem. Najviac však môžu utrpieť školy či nemocnice.

Onboarding zamestnancov - ako správne adaptovať nových ľudí v práci

Podľa štúdie od Jobvite až 30 % nováčikov opustí svoje zamestnanie do 90 dní od nástupu. Hlavným dôvodom nie je iba nespokojnosť s náplňou práce, ale aj zlý proces adaptácie – čiže onboarding. Ako ho robiť správne?

Stravné živnostníka a gastrolístky 2019

Aj živnostník si môže v roku 2019 do svojich daňových výdavkov uplatniť výdavky na stravné. Je výška stravného limitovaná a ako preukázať výdavok na stravné?