Startup Datamolino získal investíciu 500 000 €

Datamolino získalo 500 000 eur na rozvoj svojho produktu na spracovanie faktúr.

Čo je Datamolino

Datamolino zabezpečuje spracovanie faktúr a vytvorenie štruktúrovaného elektronického dokumentu, ktorý je možné priamo začleniť do účtovného systému bez toho, aby bolo potrebné manuálne zadávanie údajov z dokladov, čím sa eliminujú chyby. Riešenie, ktoré doteraz bolo k dispozícii najmä veľkým firmám, bude vďaka Datamolinu prístupné aj pre malých a stredných podnikateľov. Víziou Datamolino je cenovo-dostupné riešenie spracovania faktúr, bez zbytočnej námahy a za použitia softvéru jednoduchého ako e-mail.

Tím zodpovedný za Datamolino nie je žiaden nováčik, v minulosti už úspešne presadili projekt by square, ktorý zjednodušuje spracovanie a platbu faktúr. V minulom roku s projektom Datamolino uspeli v akceleračnom programe Wayra. Prínos Wayry vidia zakladatelia hlavne v raste ich spoločnosti. Pričom okrem jej fyzického rastu, došlo aj k rozvoju ich produktu a taktiež zdôrazňujú úlohu Wayry ako sprostredkovateľa dôležitých kontaktov pre budúci rozvoj ich podnikania. Svoju účasť v akceleračnom programe Wayra zakončili ohlásením investície do svojho startupu. Niekoľko stotisíc eur investoval Fond inovatívnych technológií.

Andrej Glézl a Ján Korecký z Datamolino pracujú na vývoji inovatívnej služby, ktorá zefektívni administratívu v každej firme. Naša vzájomná komunikácia nás uistila, že majú skvelý tím, ktorý dokáže dotiahnuť rozbehnutý projekt do úspešného konca. Sme presvedčení, že investícia FIT umožní spoločnosti Datamolino úspešné etablovanie sa na trhoch v rámci EÚ ,“ uviedol podpredseda predstavenstva FIT Rastislav Roško.

Fond inovácií a technológií (FIT) a jeho prvá investícia

Poslaním Fondu inovácií a technológií je formou poskytovania rozvojového kapitálu podporiť podnikateľskú iniciatívu a tak rozvíjať podnikanie, zamestnanosť a hospodárstvo smerom k inovatívnej ekonomike. Vznikol ako reakcia na vznikajúci dopyt po rizikovom kapitáli na podporu podnikateľov s nápadmi a je výsledkom spolupráce Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania (NARMSP) s investormi.

FIT vznikol vo februári minulého roka. Svoju prvú investíciu hľadal takmer rok, nakoniec našiel. FIT poskytol finančnú investíciu až do výšky 500 000 eur spoločnosti Datamolino, ktorá vyvíja unikátne softvérové riešenie spracovania faktúr pre malé a stredné firmy. „ Malé a stredné podniky chcú zefektívniť svoje procesy a šetriť peniaze. Datamolino im umožní zjednodušiť správu faktúr a komunikáciu s účtovníkom a v konečnom dôsledku ušetriť čas a peniaze. Sledujeme silný záujem o elektronizáciu podnikových procesov. Vďaka investícii od FIT môžeme na trh vstúpiť v čase, keď sa karty ešte len rozdávajú a poskytnúť svetu naozaj užitočné riešenie ," dodáva Andrej Glézl z Datamolino.

FIT získal 12 % podiel vo Datamoline. Investícia je rozdelená na dve časti, 300 000 € je záväzných, zvyšných 200 000 je rámec, ktorý Datamolino môže, ale nemusí využiť. Po Wayre tak má Datamolino druhého investora.

Náš tip: Do programu Wayra sa možno prihlásiť do 23. 02. 2014. Wayra hľadá inovatívne startupy z oblasti digitálnych technológií. Najväčší akceleračný program na svete hľadá startupy. Získajte investíciu až 40 000 €, mentoring a prístup k 300 mil. zákazníkom.

ZDROJ: Spracované na základe tlačovej správy FIT

Viac podobných článkov nájdete na www.podnikajte.sk


Od startupu k svetovej špičke: barefoot obuv od Be Lenka si získala zákazníkov po celom svete

Ako sa im podarilo napriek nedôvere okolia preraziť vo svete, naučiť ľudí bez obáv nakupovať barefoot-y online a pritiahnuť zahraničných kolegov do Žiliny?

Víťazi súťaže startupov – ktoré inovatívne projekty ohúrili porotu?

Vďaka súťaži „Máš nápad?“ bude mať 9 začínajúcich firiem možnosť rozvíjať sa v Startup centre. Ktoré projekty porota vybrala do pred inkubačného pobytu?

Riaditeľ UVP TECHNICOM: ako prezentovať startup na súťaži či pred investorom

František Jakab radí, na čo dať pozor pri prezentovaní inovatívneho nápadu na súťaži a približuje, kto a ako môže využiť tzv. inkubátor či s čím pomáhajú experti z Technickej univerzity v Košiciach.

Aplikácia Sphere.Me z dielne mladého Slováka zaujala spoločnosť Twitter

Tomáš Halgaš je jedným z prvých Slovákov, ktorému sa podarilo svoju startupovú ideu rozvinúť a predať veľkej technologickej firme. Čo pre projekt a jeho tím znamená taký zásadný krok?
To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky