Ženy v biznise

Ženy podnikateľky sa častokrát musia vyrovnať s množstvom problémov v prakticky mužskom svete podnikania a biznisu. Inšpiratívne príbehy žien v biznise, ktoré sa stali úspešnými podnikateľkami. Aké boli ich začiatky a akým komplikáciám museli čeliť? Aké problémy vo všeobecnosti majú ženy v podnikateľskom prostredí? Čo by úspešné ženy v biznise odporučili svojim nasledovníčkam?

Jaroslava Wurll Kocanová z Ateliéru de Couture: Pri každej novej kolekcii podstupujem riziko straty zákazníka

Jaroslave Wurll Kocanovej sa v mladom veku podarilo presadiť vo svete módneho návrhárstva a dnes patrí medzi krajčírsku špičku. Jej rukopis je známy aj za hranicami Slovenska, o čom svedčí predaj na piatich kontinentoch sveta.

Aj oblečenie si zaslúži druhú šancu. Dáva mu ju NOSENE

Nosene nie je len obyčajný second hand. Šíri zero waste myšlienku, učí ľudí čo je to upcyklovanie a zároveň pomáha obetiam násilia.

Marta Slosarčíková (Medex): Perníčky troch generácií

Oprášila recepty po starkej a v pivnici zriadila perníkovú výrobňu. Dnes vo firme pracuje celá rodina a zakladateľku vyhlásili v roku 2013 za 2. najlepšiu Podnikateľku Slovenska.

Martina Grňová (Mandlove): Študovala matematiku, no zmysel našla v pečení

Láska má prospievať telu a má sa z nej celé radovať. To je názor Martiny Grňovej, ktorá svoju lásku k dobrému jedlu ľuďom prináša prostredníctvom koláčikov z dielne Mandlove.

Michaela Otrusina (Maem Kids): Mama dvojičiek, ktorá popri práci podniká. Šije hniezda pre bábätká

Pred materskou dovolenkou sa jej krajčírske schopnosti rovnali nule. Dnes podniká popri zamestnaní, šije z vlastných certifikovaných látok a stíha vychovávať štvorročné dvojičky.


Igha Jarrah (MARKET sweet home): O predaji rozhodujú jogurty a dáždniky

Vo svojej predajni prespávala na pohovke, aby mohla ráno pokračovať v práci. Jej kúzelná prevádzka je plná lokálnych potravín. Zákazníci však občas chodia podľa toho, či vonku neprší.

Daniela Kováčová (PekaStroj): Zariaďujeme pekárne aj na kľúč

Ako mladá pekárka chodila po firmách a ponúkala rotačné pece. Dnes predáva pekárske linky za státisíce eur a zastupuje popredných zahraničných výrobcov.

Katalin Papp Vargha (CHOCOMAZE): Biznis je najsladší s gastronomickým Oscarom

Má iba 15 minút na to, aby z jednej dávky vyrobila čo najviac čokolády. Za jeden rok vyrobí aj 6 ton. Pri temperovaní musí dohliadať na správnu teplotu, inak je celá práca zbytočná.


To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky