Katarína Sedláčková

Mgr. Katarína Sedláčková

Milujem kultúru a ešte radšej o nej píšem. Inšpiráciou sú pre mňa ľudia s jasnými cieľmi do budúcnosti. Vďaka vášni pre umenie a tradičný folklór som precestovala kus sveta. Mojimi druhými menami sú precíznosť a kreativita, rada sa učím a nadobúdam praktické skúsenosti v oblasti marketingu.


Barberka Radka Štefániková: Ďalší pán na holenie až o mesiac!

Radka vyštudovala strednú školu a chcela byť kaderníčka. Nie však hocijaká. Už počas štúdia inklinovala k pánskym strihom a lákalo ju strihať inak ako v bežných kaderníctvach. Ako malá veľmi rada kreslila a v dospelosti chcela svoju kreativitu pretaviť aj do práce. V roku 2017 si v Považskej Bystrici otvorila barbershop a o rok neskôr v ňom vítala stovky nových zákazníkov.

Generačnej výmene v rodinných firmách predchádzajú roky prípravy

Nástup novej generácie do rodinnej firmy nesie so sebou riziká. Aké nástrahy čakajú na zakladateľa firmy i jeho nástupcu a ako sa na ne pripraviť?

Jana Bednárová (Chutné kytice): Firma je naše štvrté dieťa

Za šesť rokov podnikania namočili do čokolády už milión jahôd. Pred štartom nevedeli o potravinárstve takmer nič, dnes majú viac ako desaťtisíc objednávok ročne.

Jana Schweighoferová (travelblogerka): Som šéfkou svojho hobby

Blogovanie ju začalo full time živiť už po dvoch rokoch. Dosiahla to, čo niektorí ľudia nedokážu celý život. Jej prácou je ležať na pláži na Seychelách a dostať tam lacno aj vás.

Daniela Danihel Rážová (BOND Reality): Fungujeme na stoličkovom mechanizme

V túžbe odľahčiť mame počas choroby vybudovala jednu z najväčších realitných kancelárií na Slovensku. Dnes ju citujú médiá a je považovaná za špičku vo svojom odbore.

Využili dieru na trhu a vytvorili prvú hravú učebnicu

Začínali korešpondenčným matematickým seminárom, vypracovali sa na jedno z najúspešnejších vydavateľstiev na domácom aj českom trhu. Vydavateľstvo Taktik rozbiehala pätica kamarátov v stiesnenej kancelárii s rozlohou 18 m2 a prvé Hravé matematiky expedovali aj v krabiciach od vysávačov. Dnes majú sklady s rozlohou stoviek m2 a tvoria učebnice pre tisícky škôl na Slovensku, v Poľsku a Českej republike.

Barbara Szalaiová (KOUN): Zmrzlinová kráľovná Bratislavy

120 litrov denne, 150 rôznych príchutí. Zmrzlinárka Barbara priniesla do Bratislavy malé Taliansko. Sladkou odmenou za hodiny driny sú 40-minútové „čakačky“ na jej zmrzlinu.

Daniela Zvalová (U Dobrožrúta): Fungujeme na internetovej slovesnosti

Meniť svet k lepšiemu sa dá, stačí tvoriť menej odpadu. Myšlienku zero waste filozofie vyznávajú aj manželia Zvalovci, ktorí otvorili v Bratislave prvú bezlepkovú pekáreň spojenú so zero waste obchodom.