Podnikateľské príbehy

Podnikateľské príbehy najmä slovenských, ale aj zahraničných podnikateľov. V podnikateľských príbehoch sa podnikatelia s čitateľom podelia o tom, ako prišli na svoje nápady a ako z nich vytvorili úspešné produkty. Každý podnikateľský príbeh je jedinečný, a ak uvažujete o podnikaní, v našich podnikateľských príbehoch sa môžete veľa naučiť a nazbierať inšpiráciu. Podnikatelia sa vo svojich podnikateľských príbehoch radi podelili o rady, skúsenosti či návyky, ktoré ich urobili úspešnými.

Život za značkou: Juraj Málik – úspešný podnikateľ, ktorého školou života bol basketbal

Juraj Málik je spoluzakladateľom a majiteľom firmy Poradca podnikateľa. Ide o najväčší vydavateľský a vzdelávací dom na Slovensku s takmer 30-ročnou históriou.

Ako prežívajú Vianoce podnikatelia? Odpovedá CEO Martinusu, Tuli, Lulus Bakery či Pizza Mizza

Šťastné a pokojné sviatky - bežné prianie, ktoré si želáme pred a počas Vianoc. Ako ale prežívajú sviatočné chvíle podnikatelia? Spýtali sme sa na ich skúsenosti.

Martina Grňová (Mandlove): Študovala matematiku, no zmysel našla v pečení

Láska má prospievať telu a má sa z nej celé radovať. To je názor Martiny Grňovej, ktorá svoju lásku k dobrému jedlu ľuďom prináša prostredníctvom koláčikov z dielne Mandlove.

Martin Gajdoš a Martina Novotová z BEZOBALiS: Zero waste štýl života pretavili aj do podnikania

„Spotrebuj len potrebné“ je životným krédom mladého páru, ktorý v Trenčíne prevádzkuje bezobalový obchod BEZOBALiS. Ekologické obzory však ľuďom rozširuje aj mimo neho.

Život za značkou: Nodari Giorgadze - Gruzínec, ktorý premenil kúpalisko v Bešeňovej na vyhľadávaný aquapark

Zo starého termálneho kúpaliska v Bešeňovej vybudoval známy aquapark. Dnes vdychuje nový život kaštieľu v Orlovom, ktorý premenil na historický hotel a reštauráciu Gino Park Palace.


Od Taliana kúpili zmrzlináreň Oilá. Dodržiavajú kvalitu aj tradičné recepty

Pol roka pred podpísaním kúpnej zmluvy ešte nevedela nabrať kopček zmrzliny, dnes je spolumajiteľkou najvyhľadávanejšej zmrzlinárne v Trenčíne. Kristína Feriancová konkuruje aj cukrárňam s dvadsaťročnou tradíciou.

Michaela Otrusina (Maem Kids): Mama dvojičiek, ktorá popri práci podniká. Šije hniezda pre bábätká

Pred materskou dovolenkou sa jej krajčírske schopnosti rovnali nule. Dnes podniká popri zamestnaní, šije z vlastných certifikovaných látok a stíha vychovávať štvorročné dvojičky.

Katalin Papp Vargha (CHOCOMAZE): Biznis je najsladší s gastronomickým Oscarom

Má iba 15 minút na to, aby z jednej dávky vyrobila čo najviac čokolády. Za jeden rok vyrobí aj 6 ton. Pri temperovaní musí dohliadať na správnu teplotu, inak je celá práca zbytočná.


To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky