GDPR

Spracúvanie biometrických údajov zamestnanca podľa GDPR
Petra Sklenková | 14.11.2018

Spracúvanie biometrických údajov zamestnanca podľa GDPR

Kedy a ako môžu zamestnávatelia biometrické údaje svojho zamestnanca spracúvať a aké povinnosti majú v súvislosti s ochranou osobných údajov a GDPR?

Čo patrí medzi osobné údaje zamestnanca?
Petra Sklenková | 06.11.2018

Čo patrí medzi osobné údaje zamestnanca?

Základné osobné údaje ako meno, priezvisko či dátum narodenia sú v pracovnej oblasti bežne spracúvanými osobnými údajmi. Aké ďalšie osobné údaje zamestnancov môžu zamestnávatelia spracúvať? Pozrite si stručný prehľad. 

Pokuta za newsletter napriek súladu s GDPR
Martin Biskupič | 16.10.2018

Pokuta za newsletter napriek súladu s GDPR

Kedy môže firma dostať pokutu za reklamnú ponuku zaslanú do emailu, aj keď má v poriadku GDPR?
GDPR: Podnikatelia vyzývajú úrad, aby sa inšpiroval českými kolegami
Tlačová správa | 11.10.2018

GDPR: Podnikatelia vyzývajú úrad, aby sa inšpiroval českými kolegami

Podnikatelia žiadali Úrad na ochranu osobných údajov pri kontrolách pravidiel GDPR o zhovievavosť, ten sa im otočil chrbtom. Slovenským úradníkom preto dávajú za príklad českých kolegov.

Zmeny v ochrane rodného čísla zamestnanca
Petra Sklenková | 12.09.2018

Zmeny v ochrane rodného čísla zamestnanca

Aké zmeny priniesla od 25. 5. 2018 nová legislatíva v oblasti ochrany rodného čísla ako osobného údaju? Prinášame stručný prehľad.

Kedy je podľa GDPR potrebný súhlas s odberom newslettera?
Petra Sklenková | 05.09.2018

Kedy je podľa GDPR potrebný súhlas s odberom newslettera?

Nástup GDPR zmenil ochranu osobných údajov v súvislosti s využívaním newslettera ako marketingového nástroja firiem. Kedy je a kedy nie je potrebný súhlas pri odbere newslettera? 

Ochrana osobných údajov pri výbere nových zamestnancov – čo všetko musí podľa GDPR zamestnávateľ riešiť
Petra Sklenková | 29.08.2018

Ochrana osobných údajov pri výbere nových zamestnancov – čo všetko musí podľa GDPR zamestnávateľ riešiť

Chystáte sa hľadať nového zamestnanca a obsadzovať pracovnú pozíciu? Prinášame stručný prehľad, čo všetko si ako zamestnávateľ musíte v súvislosti novými pravidlami ochrany osobných údajov - GDPR od 25. 5. 2018 splniť.

Bezpečnostný projekt a GDPR
Petra Sklenková | 28.08.2018

Bezpečnostný projekt a GDPR

Povinnosť vypracovať bezpečnostný projekt síce skončila 25. 5. 2018, no po novom je potrebné posudzovať vplyv na ochranu osobných údajov. Aké nové administratívne povinnosti prinieslo nariadenie GDPR a čo hrozí v prípade ich porušenia?