GDPR - ochrana osobných údajov


Monitorovanie zamestnancov kamerovým systémom a GDPR

Používate bezpečnostné kamery na monitorovanie svojich priestorov alebo zamestnancov? Prinášame stručný prehľad povinností, ktoré si podľa GDPR musíte splniť.

Zodpovedná osoba podľa GDPR

Kto môže byť vo firme osobou zodpovednou za dodržiavanie nariadenia GDPR a kedy sa vyžaduje jej určenie?

Spracúvanie biometrických údajov zamestnanca podľa GDPR

Kedy a ako môžu zamestnávatelia biometrické údaje svojho zamestnanca spracúvať a aké povinnosti majú v súvislosti s ochranou osobných údajov a GDPR?

Čo patrí medzi osobné údaje zamestnanca?

Základné osobné údaje ako meno, priezvisko či dátum narodenia sú v pracovnej oblasti bežne spracúvanými osobnými údajmi. Aké ďalšie osobné údaje zamestnancov môžu zamestnávatelia spracúvať? Pozrite si stručný prehľad.

Pokuta za newsletter napriek súladu s GDPR

Kedy môže firma dostať pokutu za reklamnú ponuku zaslanú do emailu, aj keď má v poriadku GDPR?


GDPR: Podnikatelia vyzývajú úrad, aby sa inšpiroval českými kolegami

Podnikatelia žiadali Úrad na ochranu osobných údajov pri kontrolách pravidiel GDPR o zhovievavosť, ten sa im otočil chrbtom. Slovenským úradníkom preto dávajú za príklad českých kolegov.

Zmeny v ochrane rodného čísla zamestnanca

Aké zmeny priniesla od 25. 5. 2018 nová legislatíva v oblasti ochrany rodného čísla ako osobného údaju? Prinášame stručný prehľad.

Kedy je podľa GDPR potrebný súhlas s odberom newslettera?

Nástup GDPR zmenil ochranu osobných údajov v súvislosti s využívaním newslettera ako marketingového nástroja firiem. Kedy je a kedy nie je potrebný súhlas pri odbere newslettera?


To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky