Štart podnikania


Prevádzkareň a uvedenie priestorov do prevádzky

Každý podnikateľský priestor musí byť uvedený do prevádzky regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Ak si túto povinnosť opakovane nesplníte a máte zamestnancov, poskytovateľ pracovnej zdravotnej služby to bude musieť nahlásiť.

Porovnanie živnosti a s.r.o. z pohľadu daní a odvodov v roku 2016

Ktorá právna forma podnikania má nižšie daňové a odvodové zaťaženie - živnosť alebo s.r.o.?

Slovenská živnosť a práca v Rakúsku

Aké podmienky platia pre slovenského živnostníka, ktorý chce svoje podnikanie dočasne vykonávať aj v Rakúsku? Kedy tam ešte môže podnikať so slovenskou živnosťou a kedy už nie?

Založenie živnosti v Rakúsku

Ak chcete podnikať v Rakúsku sústavne, so slovenskou živnosťou sa nezaobídete, ale budete si musieť vybaviť živnosť priamo v Rakúsku. Aké základné kroky sú s jej získavaním spojené?

Podnikanie popri zamestnaní

Rozhodli ste sa rozbehnúť podnikanie popri zamestnaní? V nasledujúcom článku sa dočítate, ako postupovať vo vzťahu k zamestnávateľovi a na aké povinnosti sa musíte pripraviť.

Jednoduchá spoločnosť na akcie od roku 2017

Na Slovensku vznikne nový typ obchodnej spoločnosti - jednoduchá spoločnosť na akcie. Bude ideálna pre startupy, ale založia si ju aj ostatní podnikatelia. Minimálne základné imanie bude len 1 euro.



Zmeny v podmienkach predaja na trhových miestach

Od 2. decembra 2015 nadobudli účinnosť menšie zmeny v podmienkach predaja na trhových miestach. Majú charakter predovšetkým zapracovania požiadaviek vyplývajúcich z praxe.

Slovenská živnosť a práca v Nemecku

Ak chce slovenský živnostník dočasne podnikať v Nemecku, musí pre to splniť určité podmienky. Kedy tam ešte môže podnikať so slovenskou živnosťou a kedy už nie?

Čo je to základné imanie?

V diskusiách o obchodných spoločnostiach je mnohokrát skloňovaným pojmom výraz „základné imanie“. Nie všetci však presne vedia, čo základné imanie skutočne je.

Základné imanie nie je záruka pre veriteľov

Ak si myslíte, že vysoké základné imanie za každých okolností znamená, že firma má dostatok majetku na plnenie svojich záväzkov, vysvetlíme Vám, že je to inak.

Podnikatelia budú inšpirovať podnikateľov a podelia sa o skúsenosti

Už o pár dní na Slovensku i po celom svete štartuje Globálny týždeň podnikania. Táto iniciatíva, ktorá má za cieľ inšpirovať ľudí k podnikaniu, sa každý rok odohráva vo viac ako 150 krajinách po celom svete. Na Slovensku tento rok Združenie mladých podnikateľov Slovenska pripravilo program v štyroch slovenských mestách. Príďte sa pozrieť aj vy.

Základné imanie od 1.1.2016

V podmienkach splácania základného imania dochádza od roku 2016 k zmene. Peňažné vklady alebo ich časti bude možné od roku 2016 do základného imania vložiť aj v hotovosti.

Podnikanie mladistvých (neplnoletých) na Slovensku

Je podnikanie mladistvých (neplnoletých) na Slovensku možné? Aké majú neplnoletí začínajúci podnikatelia možnosti?

Aj slovenské eshopy už majú svoj akceleračný program - Eshopakcelerator.sk

Prevádzkujete internetový obchod so zaujímavými produktami a cítite, že ste stále nenaplnili obchodný potenciál? Že existuje priestor pre váš ďalší rast? Dávame vám do pozornosti súťaž a akceleračný program Eshop Akcelerátor od spoločnosti ui42.

Startup Weekend bude po štvrtýkrát v Žiline

Máš nápad? Príď a podrob ho skúške! Máš schopnosti? Príď, otestuj ich a nauč sa veľa nového. Stretneme sa 16.-18.10.2015 v coworkingovom a podnikateľskom centra Banka Žilina.

Chcete začať podnikať, no neviete v čom? Odpoveď nájdete na výstave podnikania a franchisingu

Staňte sa partnerom značky svetového formátu a rozbehnite svoj biznis podľa overeného receptu – vďaka franchisingu.



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky