Štart podnikania


Startupisti pozor! Eshop Alza podporuje inovačné projekty, startupom dá 200 miliónov CZK

Alza podporuje startupy v Česku a na Slovensku. V rámci vlastného akcelerátora ponúka v druhom kole inovatívnym firmám na rozbeh 200 miliónov českých korún. Stačí iba poslať svoj projekt mailom.

Erasmus pre mladých podnikateľov: neobvyklý spôsob, ako získať pre svoj projekt mentora

Program Erasmus pre mladých podnikateľov ponúka nie veľmi známu, každopádne zaujímavú možnosť, ako získať pre svoj podnikateľský projekt mentora, vyskúšať si život v zahraničí až na dobu šesť mesiacov a mať pokrytú väčšinu životných nákladov.

Next Amsterdam

Spoločnosť Next Amsterdam investuje peniaze, čas, vedomosti a vášeň do firiem, ktorým verí a to výmenou za podiel v spoločnosti. Next sa špecializuje na Lean startup metodológiu a mentorovala viac než 100 spoločností.

Podnikanie študenta formou živnosti v roku 2016

V článku sa budeme venovať podnikaniu študentov, ktorí študujú na strednej škole, vysokej škole alebo univerzite. Pozrieme sa na odlišnosti v prípade podnikania denných študentov a študentov, ktorí študujú externou formou.

Získaj pre svoj študentský nápad 5000€ a premeň svoj podnikateľský sen na realitu

Až 5000 eurami môžeš dodať svojmu nápadu životodarný impulz aj ty. Na prihlásenie projektov do grantového programu Business Idea zostáva už len pár dní.

Vyskúšajte si demoverziu podnikateľského sveta na košickom Startup Weekende 2016

Štvrtý ročník Startup Weekendu v Košiciach kapacitne narástol viac ako dvojnásobne. Postaviť nápad na nohy pomôže viac ako stovke účastníkov.



Podnikatelia, jedným kliknutím objavte všetky možnosti, ktoré sa vám ponúkajú na podporu vášho biznisu

Využite všetky možnosti, ktoré máte k dispozícii, a rozbehnite svoje podnikanie naplno vďaka podporným nástrojom verejných inštitúcií. Objavujte on-line, interaktívne a na jednom mieste.

Živnosť alebo s.r.o. (podnikanie) popri zamestnaní v roku 2016

Podnikať popri zamestnaní môže byť výhodné. Za určitých okolností je možné tým ušetriť na daniach a odvodoch. Čo treba zohľadňovať pri rozhodovaní sa medzi živnosťou a s.r.o. popri zamestnaní?

Práca na živnosť – výhody a riziká

Vykonávanie práce na živnosť, ktorá zároveň vykazuje znaky závislej činnosti, je nelegálne. Je potrebné si uvedomiť nielen výhody, ale aj riziká, ktorým sa vystavujete.

Slovenská franchisingová asociácia: Na Slovensku máme veľa kvalitných konceptov!

Podnikanie nie je len o založení firmy a jej budovaní od základov. Jednou z čoraz preferovanejších možností rozvoja podnikania je aj franchising. Dôkazom úspechu takéhoto druhu podnikania sú značky ako Mc.Donald´s, Subway, Minit (predtým Fornetti), Kinekus, Re/Max alebo Directreal. O franchisingovom podnikaní na Slovensku sme sa rozprávali s prezidentom Slovenskej franchisingovej asociácie - Jozefom Šétaffym.

Môže podnikať trestne stíhaná alebo odsúdená osoba?

Aké možnosti podnikania majú trestne stíhané alebo odsúdené osoby.

Startupisti, investori, univerzity – spojte sa s najrýchlejšie rastúcim startup národom na svete

Európsky a indický startupový trh sa chystá prepojiť platforma SEU - IN. Sľubuje viac príležitostí pre podnikateľov, inovatívne startupy a investorov naprieč kontinentmi.

Startupový ekosystém v Česku

U našich západných susedov vyrástlo niekoľko startupových hviezd. V dnešnom článku sa bližšie pozrieme na prostredie, ktoré pre ne vytvára živnú pôdu.

Ako funguje štátna pomoc pre malé a stredné podniky (pomoc de minimis)?

Podnikatelia majú možnosť získať rôzne druhy podpory pri rozbehu podnikania, či zamestnávania ľudí. Čo všetko pre malý podnik znamená prijatie štátnej pomoci? A ako porozumieť pojmom schéma štátnej pomoci či pomoc de minimis?

Podnikanie občianskeho združenia

Občianske združenie sa zakladá predovšetkým na neziskovú a verejnoprospešnú činnosť. Za určitých okolností však môže aj podnikať a získať tak dodatočné zdroje na svoju hlavnú činnosť, ale vzťahujú sa na to osobitné podmienky.

Rockstart – inkubátor, ktorý váš startup vystrelí medzi elitu

Ak máte podnikateľský nápad, o ktorom si myslíte, že s ním dokážete preraziť na globálnej úrovni, oslovíte väčšinou start-up inkubátory, ktoré vás prepoja s vhodnými mentormi a investormi. V Európe sa tie najväčšie sa nachádzajú v Nemecku a Veľkej Británii. Za posledné roky sa ale medzi európsku špičku vyšvihol Rockstart so sídlom v Amsterdame. Od svojho vzniku sa mu podarilo naštartovať viac ako 70 perspektívnych spoločností, ktoré vytvorili dohromady 400 nových pracovných miest.



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky