Štart podnikania


Založenie živnosti v roku 2017

Ak sa chystáte v roku 2017 založiť živnosť, v tomto článku nájdete celý návod na to, ako získať živnostenské oprávnenie a vybaviť si ďalšie súvisiace povinnosti, aby ste mohli začať podnikať.

Podnikanie trénerov a inštruktorov športu (športových odborníkov) od 1. januára 2017

Živíte sa ako osobný tréner či inštruktor skupinových cvičení? Za posledný rok nastali v zákone o športe viaceré významné zmeny. Ako ovplyvnili a do budúcna ovplyvnia podnikanie trénerov a inštruktorov skupinových cvičení (športových odborníkov)?

Jednoduchá spoločnosť na akcie (j.s.a.) – výhody a nevýhody

Od 1. januára 2017 si môžete založiť jednoduchú spoločnosť na akcie so základným imaním od 1 eura. Pre koho je táto forma výhodná a kto by mal radšej zvoliť klasickú s.r.o.?

Michal Pollák (Štrbské Presso): Príbeh unikátnej značky slovenskej kávy, ktorá sa dostala na EXPO 2015 v Miláne

Počuli ste už o Štrbskom Presse? Unikátna slovenská franšíza dnes expanduje po celom Slovensku – a vy môžete byť pri tom!

Chystáte sa otvoriť si jasle? Pripravte sa na prísne podmienky

Parlament schválil novelu zákona č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorá prichádza s výraznou reguláciou detských jaslí ako aj výkonu práce opatrovateľa detí do troch rokov.

Global Launchpad: Pripoj sa medzi najlepšie svetové start-upy!

So súťažami nádejných start-upov sa v poslednej dobe roztrhlo vrece. Izraelská súťaž Global Launchpad je však úplne iná! Ponúka ti možnosť zaradiť sa k desiatim vybraným start-upom z celého sveta a zúčastniť sa mesačného pobytu v Tel Avive (9. apríl – 10. máj 2017), kde budeš mať možnosť nahliadnuť do izraelského podnikateľského ekosystému, fungovania konkrétnych firiem, mentoringu a expandovať na zahraničné trhy.



Kedy sa oplatí prejsť z s.r.o. na živnosť (v roku 2017)

Mnohých živnostníkov vysoké odvodové zaťaženie donúti zmeniť právnu formu podnikania na s.r.o. Kvôli zmenám v paušálnych výdavkoch môže byť pre niektorých podnikateľov výhodné prejsť z s.r.o. na živnosť.

Porovnanie živnosti a s.r.o. v roku 2017

Každý rok sa legislatíva mení a mnohým podnikateľom sa naskytá otázka, či sa im oplatí viac živnosť alebo s.r.o. V článku nájdete základné porovnanie týchto právnych foriem podnikania.

Ako založiť s.r.o. v roku 2017

Ak si budete chcieť založiť firmu, pravdepodobne to bude s.r.o. Ako prebieha založenie s.r.o. v roku 2017.

Ako založiť živnosť v roku 2017

Chystáte sa podnikať? Prečítajte si o podmienkach a možnostiach založenia živnosti v roku 2017.

Matej Varga (Subway): Veľa ľudí si mylne myslí, že ak si kúpia nejakú značku a dajú si logo nad reštauráciu, začnú sa im sypať peniaze

Subway je v súčasnosti so svojimi viac ako 45 000 reštauráciami najväčším franchisingovým reťazcom na svete. Jeho ambície však pri tomto počte zďaleka nekončia - do roku 2030 Subway plánuje obsluhovať svojich zákazníkov v 100 000 reštauráciách na celom vo svete. Na Slovensku tento koncept rozvíja Matej Varga. Čo stojí za úspechom svetovej značky, ktorú na Slovensku rozvíja mladý absolvent právnickej fakulty?

Košičan Ľubor Lelovits sám navrhol franšízový projekt Mr. KEBAB. O slovenské kebaby je záujem dokonca aj v ich „rodnej“ krajine – Turecku

Ako krkolomne si Mr. KEBAB prerážal svoju cestu na nové trhy, aké dôležité je (nielen) v gastronómii robiť veci systematicky alebo koľko práce, peňazí a úsilia stojí vytvorenie vlastnej franšízy.

Najnovšia kniha biznis návodov a inšpirácie prezrádza, ako sa dá úspešne podnikať aj bez dobrého nápadu

Pod stromček môžete tieto Vianoce do darčekového papiera zabaliť aj balíček múdrych slov, odžitých skúseností, praktických odporúčaní a príbehov až 19 podnikateľov zo slovenského franchisingového prostredia. Na poličke knižných noviniek sa v predvianočnom období ocitá publikácia 19 príbehov podnikania formou franchisingu. Knižka obohatí všetkých, ktorí chcú začať podnikať, no nemajú ten správny iskrivý nápad, ale aj takých, ktorí by chceli so svojou firmou rásť, no ich možnosti sú limitované. Devätnástka príbehov, nasledujúca za praktickým zhrnutím výhod, nevýhod či konkrétnych návodov, ako vo franchisingu uspieť, zasa vyčarí na tvári úsmev všetkým, ktorí hľadajú trochu inšpirácie či motivácie do nového roka.

Pavel Čmelík (Hamleys): Na začiatku svojej kariéry som netušil, že tento rok otvorím druhé najväčšie hračkárstvo na svete

Podnikateľ Pavel Čmelík je úspešným franchisantom vychýrených fashion značiek Barker a T. M. Lewin, ktoré k českým spotrebiteľom prináša už 4 roky. Dnes sa môže pochváliť aj jedinou prevádzkou unikátneho hračkárstva Hamleys na pevnine starého kontinentu. Spolu s 200 zamestnancami v srdci Prahy nepredáva len hračky, ale aj jedinečný zážitok a emóciu. Na troch podlažiach ponúka na výber tisíce hračiek, atrakcií a hravých aktivít pre malých aj veľkých. Svetový koncept ikonického hračkárstva má na svete celkom 75 prevádzok. Pavel Čmelík ako vlastník licencie pre päticu krajín v strednej Európe plánuje v najbližších rokoch podniknúť kroky, aby takáto prevádzka pribudla aj na Slovensku.

Hodím sa na franchising?

Nie je tajomstvom, že začiatky podnikania so sebou prinášajú množstvo prekážok a problémov. Dá sa týmto chybám vyhnúť a podnikať nezávisle s podporou silného partnera? Ak chcete získať odpoveď na túto otázku, čítajte určite ďalej!

Ako vďaka franchisingu vybudovať svetovú firmu?

Máte zabehnutú firmu, jasne definované procesy, silnú značku na trhu a nadčasový podnikateľský koncept? Chceli by ste rásť v iných lokalitách? Podnikateľmi málo zvažovanou, no často najlepšou možnosťou je franchising. Vďaka tomuto podnikateľskému modelu si dnes môžete dať napríklad svoje obľúbené sendviče (Subway), zakúpiť kozmetiku (Yves Rocher) či dokonca zavolať (operátor O2) na Slovensku aj v zahraničí.



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky