Štart podnikania


Predmet podnikania

Pri získavaní živnostenského oprávnenia je potrebné pri ohlásení živnosti uviesť aj predmet podnikania. Mnohým žiadateľom o získanie živnosti robí práve výber správneho predmetu podnikania problém.

Start-Up Chile – „Nemeňme svet revolúciou, ale inováciami“

Čile patrí medzi lídrov svetovej start-upovej scény. Zabudnite na Pinocheta, dnes tu okrem Michelle Bachelet vládne inovatívnosť.

Ako založiť jazykovú školu?

Plánujete si založiť súkromnú jazykovú školu? V tomto článku nájdete návod na to, ako pri tom postupovať spolu s osobitosťami, na ktoré treba pri tomto predmete podnikania myslieť.

Franchising na Slovensku v roku 2014

Obľúbenosť franchisingu stále rastie. Počet konceptov na Slovensku stúpol od roku 2010 viac ako trojnásobne, pribúdajú najmä zahraničné značky.

Start-upy v Poľsku: nižšie náklady, väčší priestor pre inovatívnosť

Na rozdiel od Nemecka, kde start-upovej scéne dominuje hlavné mesto, sú v Poľsku Varšava a Krakov takmer rovnocennými partnermi. V tesnom závese za nimi možno vidieť aj Poznaň alebo prímorské mesto Gdansk.

Franchisingová ponuka Directreal

Máte chuť podnikať v realitách? Chcete si otvoriť vlastnú realitnú kanceláriu a pritom sa od prvého dňa spoľahnúť na know-how a dobré meno silného partnera? Predstavujeme vám ponuku franšízovej siete realitných kancelárií Directreal.



Ako úspešne založiť firmu a aké právne zásady rešpektovať?

Začínajúce firmy často podceňujú zmluvné vzťahy vo svojom podnikaní a zbytočne sa vystavujú riziku predčasného ukončenia biznisu. Na čo si pri zmluvách dávať najväčší pozor?

TwinEntrepreneurs prepojil slovenskú a rakúsku startup scénu

Projekt TwinEntrepreneurs je spoločnou iniciatívou Vienna Business Agency, Slovak Business Agency a Združenia mladých podnikateľov Slovenska. Jeho podstatou bola spolupráca podnikateľov z regiónu Viedne a Bratislavy, pričom cieľom bolo nájsť start-upy s potenciálom cezhranične rásť a pôsobiť na globálnom trhu.

Aké faktory zvažovať pri výbere právnej formy podnikania?

Jedným z najdôležitejších právnych rozhodnutí pri štarte podnikania je výber právnej formy. Podľa akých kritérií sa orientovať, aby ste si vybrali správne?

Franchisingová ponuka Dance Heads

Franchisingový koncept Dance Heads ponúka podnikanie v zábavnom priemysle, ktoré sa zrodilo pred 10 rokmi priamo v Hollywoode.

Start-upy v Berlíne: podnikateľská budúcnosť Európy

Berlín sa v posledných rokoch stáva európskou metropolou start-upov a pomaly sa začína radiť aj medzi svetových lídrov. Čo stojí za jeho katapultovým nárastom, má centrum nemeckej podnikateľskej scény skutočne našliapnuté k úspešnej budúcnosti alebo je iba euforickou bublinou?

S.r.o. za euro (jednoeurová s.r.o.) a spoločnosti povinné uvádzať základné imanie

Od roku 2015 malo stačiť na založenie s. r. o. len jedno euro. Schválenú novelu obchodného zákonníka však prezident vetoval.

Nové startup centrum v Košiciach: Eastcubator

Uplynulý piatok sa v Košiciach niesol v znamení otvorenia nového Starup centra Eastcubator, ktorého hlavnou víziou je pomôcť vybudovať úspešné podnikanie mladým podnikateľom práve z východného Slovenska.

Franchisingová ponuka Bageterie Boulevard

Snívate o vlastnej bagetérii, ale neviete, kde začať a ako na to? Rozbehnúť vlastné podnikanie môžete aj v spolupráci s franchisingovým systémom Bageterie Boulevard. Investície do prevádzky sa v priemere vracajú už do 5 rokov.

Spoľahlivý prenájom kancelárií v Bratislave

Hľadáte kancelárske priestory na prenájom v Bratislave a nedarí sa vám nájsť optimálne ponuky? Máme pre vás zopár tipov, kde a ako nájdete ponuku kancelárskych priestorov v atraktívnom prostredí dostupnom pre každého.

ZMPS spoluorganizátorom medzinárodnej startup konferencie

Hlavní aktéri slovenskej start-up scény, ako aj zástupcovia ministerstiev, ktorí tvoria programy na podporu start-upov, diskutovali vo Viedni s rakúskymi partnermi o súčasných trendoch v európskych start-up ekosystémoch.



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky