Štart podnikania


Založenie s.r.o. so zahraničným spoločníkom alebo konateľom

Založenie s. r. o. v prípade, že všetci spoločníci majú trvalý pobyt na Slovensku, je pomerne jednoduché. Ak je ale aspoň jeden zo spoločníkov alebo konateľov zo zahraničia, situácia je zložitejšia.

Komanditná spoločnosť v roku 2015

Komanditná spoločnosť je jednou z obchodných spoločností, ktorú možno založiť za účelom podnikania. Ako táto spoločnosť funguje?

Mortimer English Club - franchisingová ponuka

Chcete rozbehnúť vlastnú jazykovú školu? Predstavujeme vám franchisingovú ponuku originálneho konceptu výuky anglického jazyka - Mortimer English Club, ktorý sa rozširuje už aj na Slovensko. Rozbehnite výučbu jazykov s partnerom, ktorý ma viac ako 20 rokov skúseností.

Nepovinné registre často pletú podnikateľov

V pravidelných intervaloch sa v schránkach podnikateľov objavujú možnosti na ich registráciu v rôznych evidenciách a registroch, ktoré podľa svojich názvov pôsobia naozaj veľmi dôveryhodne a vyvolávajú často pocit zámeny s oficiálnymi registrami podnikateľov (ORSR a pod.)

Pustite váš startup do sveta s iniciatívou Start-up Sharks

Relatívne ľahké, rýchle a bez zbytočných papierovačiek. Aj taká môže byť návšteva medzinárodných konferencií vďaka iniciatíve Start-up Sharks.

Na ktorú zo slovenských biznis súťaží sa oplatí mladým podnikateľom vsadiť?

Čaro úspechu v niektorej zo širokej palety slovenských biznis súťaží spočíva okrem originálneho predmetu podnikania aj v správnej voľbe súťažnej platformy. Ako si strategicky zvoliť tú pravú?



Nepravidelná medzinárodná preprava osôb mikrobusom

Založenie podnikania v oblasti osobnej dopravy mikrobusom je pomerne administratívne náročné, pretože si vyžaduje získanie rôznych povolení ako aj plnenie konkrétnych podmienok počas jeho prevádzkovania.

Prerazte na zahraničných trhoch a získajte 30 000€ od Telekomu

Podporte komunikáciu smart zariadení, predstavte svetu svoj nápad v súťaži „Sieň slávy biznisu“ a okrem expanzie na 7 zahraničných trhoch získajte marketingovú kampaň v hodnote 30 000€.

Pioneers Festival 2015: SBA pozýva slovenské startupy na najväčšiu konferenciu inovácií a technológií v strednej Európe

Nepremeškajte možnosť predstaviť vďaka podpore Slovak Business Agency svoju podnikateľskú ideu na Pioneers Festival 2015 - konferencii inovácií a technológií známej na celom svete.

Kúpa a predaj s.r.o.

Ak sa plánujete zbaviť svojej s.r.o. alebo plánujete kúpiť s.r.o. s históriou mali by ste vopred vedieť, v akom stave sa musí nachádzať a ako takýto predaj prebieha, aby ste sa vyhli rizikám.

Ready-made s.r.o. jej kúpa a predaj

Kúpa a predaj ready-made spoločnosti je v porovnaní s s.r.o., ktorá už určitý čas existovala, podstatne jednoduchšia a rýchlejšia. Nevýhodou pre kupujúceho a výhodou pre predávajúceho je, že takáto s.r.o. je drahšia.

Založenie lekárskej s. r. o.

Aktuálnym trendom podnikania lekárov je založenie vlastnej lekárskej s. r. o. V tomto článku nájdete postup, ako spoločnosť s takýmto predmetom podnikania založiť.

Založenie lekárskej ambulancie

Mnohí lekári vykonávajú svoju činnosť ako fyzické osoby vo vlastnej ambulancii. Takéto podnikanie si vyžaduje aj splnenie niekoľkých podmienok. Ako s tým začať?

Podnikanie lekára

Aké možnosti z hľadiska právnej formy má lekár, ak chce poskytovať zdravotnú starostlivosť vo vlastnej ambulancii a čo všetko začatie tohto podnikania znamená?

Na východe bude ďalší Startup weekend

Nenechaj svoj nápad len vo svojej hlave - pusti ho do sveta! O tri týždňe bude v Košiciach ďalší Startup Weekend.

Franchising je hlavne o motivácii a výbere správnych ľudí, ktorí budú reprezentovať Vašu značku

Franchising ako osvedčená metóda podnikania pod zavedenou značkou je stále atraktívnejšou aj na slovenskom trhu. Vybudovať úspešnú sieť značkových kancelárií však vôbec nie je jednoduché a vyžaduje si určité schopnosti a množstvo tvrdej práce. O podnikaní a franchisingu sme sa pozhovárali s tvorcom a spolumajiteľom jednej z najúspešnejších realitných sietí na Slovensku, Mariánom Patákom zo spoločnosti Direct Real.



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky