Štart podnikania


Podnikateľské akcelerátory: novodobý výmysel alebo motor ekonomiky?

Svetové podnikateľské akcelerátory rastú ako huby po daždi, miestami sa môže dokonca zdať, že ich je viac ako samotných start-upov. Priživujú sa ich zakladatelia iba na súčasnom trende alebo skutočne pomáhajú podnikaniu a trhom rozkvitať?

Výzvy a príležitosti v oblasti startupov pre rok 2015

Ktoré globálne trendy prinesú nové biznisové príležitosti pre startupy a začínajúce firmy? Kde robia startupisti najčastejšie chyby? Aké startupy najviac lákajú investorov? Odpovede na tieto aj ďalšie otázky boli obsahom Strategic Entrepreneurs Summit Slovakia.

Ako založiť realitnú kanceláriu?

Podnikanie v oblasti nehnuteľností je lákavou výzvou pre mnohých ľudí. Založenie vlastnej realitnej kancelárie si pritom vyžaduje aj splnenie osobitných podmienok. Prečítajte si článok o tom, ako v tejto oblasti začať podnikať v realitnej činnosti.

Založenie realitnej kancelárie formou s. r. o.

Ak si chcete založiť vlastnú realitnú kanceláriu, ktorá bude mať formu spoločnosti s ručením obmedzeným, tak v nasledovnom článku sa dozviete postupnosť krokov, ktoré Vám to pomôžu.

Realitná činnosť formou živnosti

Ako by ste mali postupovať pri začatí podnikania v realitnej činnosti, ak ste sa ako fyzická osoba rozhodli pre podnikanie formou živnosti.

Preukazovanie odbornej spôsobilosti

Remeselné živnosti patria medzi živnosti, pri ktorých je potrebné pri získavaní osvedčenia o živnostenskom oprávnení preukazovať aj odbornú spôsobilosť. Akými dokladmi sa preukazuje?



Založte si jazykovú školu s overeným know-how – licenčný systém EMPIRE

Vybudovanie úspešnej jazykovej školy nie je v dnešnej dobe jednoduchou záležitosťou. Výsledok vášho podnikania sa bude odvíjať od mnohých faktorov. Spolupráca so silným partnerom vám môže poskytnúť benefity, vďaka ktorým môže byť úspech v podnikaní s jazykovou školou oveľa pravdepodobnejší.

Porovnanie živnosti a s. r. o. v roku 2015

Živnosť a spoločnosť s ručením obmedzeným si ako právne formy podnikania často konkurujú. Aké kritériá vyhodnocovať pri výbere, ktorá právna forma a v ktorých situáciach je výhodnejšia?

Podnikateľské súťaže a ich prehľad pre rok 2015

Aké biznis súťaže plánujú organizátori na Slovnesku v roku 2015 a kedy bude možné sa do nich prihlásiť? Prinášame ucelený prehľad.

Ako vybudovať úspešnú jazykovú školu

Chystáte sa začať podnikať a prevádzkovať vlastnú jazykovú školu? Priblížime Vám kľúčové oblasti, ktorým by ste mali venovať pozornosť, aby ste boli úspešný.

Založenie s.r.o. v roku 2015

Spoločnosť s ručením obmedzeným je najrozšírenejšia forma podnikania právnických osôb na Slovensku. Postup založenia s.r.o. v roku 2015 je popísaný v nasledovnom článku.

Slovenská živnosť a podnikanie v zahraničí

Je možné podnikať so slovenskou živnosťou aj v zahraničí? Aké sú možnosti?

Slovenská živnosť a poskytovanie služieb (práca) v zahraničí

Ako môže podnikateľ so slovenskou živnosťou dočasne poskytovať väčšinu služieb aj v iných krajinách EÚ.

Ako založiť (získať) živnosť v zahraničí

Ak slovenský podnikateľ plánuje v zahraničí podnikať trvalo a sústavne, nepôjde to so slovenskou živnosťou.

Živnosť alebo s.r.o. v roku 2015?

Ak chcete začať podnikať a rozmýšľate, či sa vám viac oplatí začať ako živnostník alebo si založíte spoločnosť s ručením obmedzeným, pri rozhodovaní by ste mali prihliadať na množstvo faktorov. O siedmych dôležitých kritériách, ktoré by ste mali zvažovať si prečítajte v tomto článku.

Založenie živnosti v roku 2015

Založenie (získanie) živnosti je jednou zo základných podmienok prevádzkovania podnikania na Slovensku. Prečítajte si článok o všetkých aspektoch súvisiacich so získavaním živnostenského oprávnenia v roku 2015.



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky