Štart podnikania


Robíš skvelé vecičky pre nezbedné detičky? Zapoj sa do súťaže

Si začínajúci podnikateľ a poskytuješ služby alebo predávaš produkty pre deti? Zapoj sa do súťaže, ktorú organizuje webové a grafické štúdio Webmax. Vyhraj spracovanie nového webu a reklamu pre svoju firmu.

Dobrovoľná registrácia pre DPH v roku 2016

Od 1.1.2016 nadobudli účinnosť ustanovenia zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, ktoré mali vplyv aj na dobrovoľnú registráciu pre daň z pridanej hodnoty (DPH). V nasledujúcom článku sa dozviete o dobrovoľnej registrácii pre DPH, o zmenách vplývajúcich na dobrovoľnú registráciu pre DPH, ako aj o procese dobrovoľnej registrácie pre DPH.

Povinnosti konateľa s.r.o.

Konateľ „eseročky“ je osobou, ktorá sa stará o jej každodenný chod, jeho pôsobenie má teda najväčší bezprostredný dopad na stav, v akom sa spoločnosť nachádza. Zákon preto konateľom ukladá povinnosti, ktoré zdôrazňujú zodpovednosť za spravovanú spoločnosť, a ktoré majú zabrániť poškodzovaniu spoločnosti a jej spoločníkov. V nasledujúcom článku predstavíme tie najdôležitejšie z nich.

JIC STARCUBE akcelerátor hľadá nádejné slovenské startupy!

Je jedno či máš len skvelý prvotný nápad, rýchle rastúci startup, alebo už zavedenú technologickú firmu. Ak máš čo ukázať svetu, prihlás sa do najdlhšie pôsobiaceho českého akcelerátora JIC STARCUBE!

Zmena sídla s.r.o. či inej obchodnej spoločnosti

Zmena sídla obchodnej spoločnosti (napr. s.r.o.) je na prvý pohľad jednoduchá, no v praxi môže spôsobiť nemalé problémy. Na čo si dať pozor a komu zmenu sídla spoločnosti oznámiť.

Student Startup Cup 2016: Oceníme tvoje nápady!

Najlepšie univerzitné tímy z celého sveta sa stretnú počas jedného týždňa na jednom mieste, aby prezentovali svoje nápady a súťažili o ten najlepší vysokoškolský podnikateľský nápad. Ak si študent vysokej školy a máš chuť sa zapojiť do prestížnej súťaže, práve teraz je ten správny čas. Veď aj tvoj nápad môže byť zvolený za najlepší študentský start-up na svete!



Živnosť popri zamestnaní v roku 2016

Aké podmienky sa vzťahujú na zamestnanca, ktorý je zároveň živnostníkom, z hľadiska dani z príjmov, daňového priznania, zdravotných odvodov a sociálnych odvodov.

V akých prípadoch a ako zvýšiť základné imanie v s.r.o.?

Prečo a akými spôsobmi docieliť zvýšenie základného imania v s.r.o.

Ako previesť obchodný podiel v s.r.o.

Ako previesť obchodný podiel v s.r.o. jednoducho a bez starostí?

Predaj podniku fyzickej osoby vlastnej s.r.o. (prechod zo živnosti na s.r.o.)

Fyzická osoba môže svoje podnikanie aj predať vlastnej s.r.o. Tým sa všetok majetok a záväzky predtým patriace živnostníkovi stanú majetkom a záväzkami jeho novovzniknutej s.r.o.

Vklad podniku fyzickej osoby do vlastnej s.r.o. (prechod zo živnosti na s.r.o.)

Fyzická osoba – živnostník môže uskutočniť prechod na s.r.o. aj tak, že vloží svoj podnik fyzickej osoby ako vklad do vlastnej s.r.o. a neskôr živnosť zruší.

Založenie s.r.o. po ukončení živnosti (prechod zo živnosti na s.r.o.)

Jednou z možností prechodu zo živnosti na s.r.o. je ukončenie podnikania fyzickej osoby - živnostníka a následné založenie s.r.o., na ktorú sa neskôr prevedie majetok predtým slúžiaci na podnikanie fyzickej osoby.

Založenie s.r.o. počas vykonávania živnosti (prechod zo živnosti na s.r.o.)

Ak chce fyzická osoba – živnostník prejsť na s.r.o., môže obchodnú spoločnosť založiť aj počas prevádzkovania živnosti a postupne na ňu previesť svoj obchodný majetok.

Transformácia podnikania zo živnosti na s.r.o.

Mnoho živnostníkov sa rozhoduje, že začnú podnikať prostredníctvom s.r.o. Má to svoje výhody aj nevýhody. Prechod zo živnosti na s.r.o. sa tiež môže uskutočniť rôznymi spôsobmi.

Založenie živnosti v roku 2016 online

Založiť živnosť môžete aj online (cez internet), ak máte elektronický občiansky preukaz. V článku vám ukážeme, ako krok za krokom založiť v roku 2016 živnosť online.

Agentúra dočasného zamestnávania

Aké podmienky musí podnikateľ splniť, ak si chce založiť agentúru dočasného zamestnávania? Ako získať povolenie na túto činnosť a aké podmienky je potrebné dodržiavať počas prevádzkovania agentúry dočasného zamestnávania?



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky