Štart podnikania


Ako vďaka franchisingu vybudovať svetovú firmu?

Máte zabehnutú firmu, jasne definované procesy, silnú značku na trhu a nadčasový podnikateľský koncept? Chceli by ste rásť v iných lokalitách? Podnikateľmi málo zvažovanou, no často najlepšou možnosťou je franchising. Vďaka tomuto podnikateľskému modelu si dnes môžete dať napríklad svoje obľúbené sendviče (Subway), zakúpiť kozmetiku (Yves Rocher) či dokonca zavolať (operátor O2) na Slovensku aj v zahraničí.

Ako si otvoriť kamennú predajňu, reštauráciu či kaviareň? Povinnosti pri zriadení prevádzkarne a jej uvedení do prevádzky

Informácie o postupe zriadenia prevádzkarne a prehľad najdôležitejších povinností podnikateľa spojených so začatím jej fungovania.

Zodpovedný zástupca v podnikaní

Chcete podnikať v oblasti, v ktorej sa vyznáte, ale nespĺňate zákonom stanovené podmienky pre získanie príslušnej živnosti, napríklad z dôvodu chýbajúceho odborného vzdelania? Podnikať môžete aj prostredníctvom zodpovedného zástupcu.

Zodpovednosť konateľa s.r.o. za škodu spôsobenú spoločnosti

Kedy je konateľ s.r.o. zodpovedný za škodu, ktorú svojím konaním spôsobí vlastnej spoločnosti?

Začínate s franchisingom? Na čo si dať pozor alebo prečo sa naozaj oplatí navštíviť medzinárodný event venovaný franchisingu

Šteklí váš myšlienka podnikať s overeným konceptom? Poznáme miesto, kde okrem megadávky inšpirácie zistíte všetko potrebné. Dovtedy ponúkame malú ochutnávku vo forme šikovného sprievodcu, vďaka ktorému sa vyhnete neželaným situáciám.




Startupový ekosystém Izraela

Na potulkách po zahraničných startupových ekosystémoch nie je možné vynechať takú veľmoc, akou je Izrael. Dôkaz o význame Izraelu na mape startupového ekosystému sveta najlepšie potvrdzujú rôzne ekonomické a hospodárske štatistiky, v ktorých Izrael pravidelne obsadzuje popredné priečky. Ako príklad môžeme uviesť umiestnenie Izraela v štatistike konkurencieschopnosti krajín sveta v roku 2014, kde obsadil 1. miesto na svete v počte startupov na obyvateľa a 1. miesto na svete v množstve investícií použitých do výskumu a vývoja na obyvateľa. Okrem iného sa v Izraeli nachádza aj 2. najinovatívnejšie miesto na svete (Tel Aviv) a taktiež je v tejto krajine koncentrovaná aj najväčšia kvalita vedeckých a výskumných inštitúcií.

Štátne programy podpory podnikania v Izraeli

V článku Izrael – krajina startupov sme sa venovali dôvodom, prečo Izrael v súčasnosti patrí medzi najvýznamnejšie startupové ekosystémy sveta. Nemalú úlohu pri tomto úspechu zohral štát a jeho podporné programy.

Prevod ambulancie (ordinácie) súkromného lekára na s.r.o.

Prečo a akým spôsobom zabezpečiť plynulý prevod ambulancie súkromného lekára (vrátane pacientov a zmlúv s poisťovňami) na nástupnícku právnickú osobu, zvyčajne s.r.o., a kedy je takýto prevod výhodný?

V novembri môžeš začať s dobrým nápadom podnikať aj ty. S čím môžeš preraziť, prezradí medzinárodná výstava franchisingu

Máš už dosť pokynov od premotivovaného šéfa v práci a každodenného stereotypu? Aj by si začal podnikať, no chýba ti dobrý nápad? Potom by si nemal premeškať burzu praxou overených nápadov, ktoré aj tebe môžu pomôcť zarábať si sám na seba. Najvýznamnejší franchisingový event na slovenskej scéne aj tento rok prichádza do nášho hlavného mesta.

Ako zmeniť konateľa s.r.o. a vyriešiť zápis do obchodného registra?

Prehľad najdôležitejších informácií o postupe pri vymenovaní tuzemského i zahraničného konateľa s.r.o. a zápise jeho osoby do obchodného registra.

Gabriel Oprendek: Erasmus pre mladých podnikateľov nakopne tvoj biznis!

Ak sa snažíte rozbehnúť podnikanie, každá rada a skúsenosť od etablovaného podnikateľa v oblasti má cenu zlata. Program Erasmus pre mladých podnikateľov umožňuje na niekoľko mesiacov vycestovať do zahraničia a „nenasávať“ know-how od skúsených podnikateľov.

MastersGate: nádejné e-shopy meníme na úspešné firmy!

Máš vlastný internetový obchod, ale nevieš ho naplno rozbehnúť? Prišli by ti vhod rady od skúsených prevádzkovateľov a odborníkov? Hodil by sa ti akceleračný program pre tvoj e-shopu? Ak áno, zapoj sa do projektu MastersGate (Eshop akcelerátor), ktorý ti pomôže nakopnúť tvoj e-shop podnikanie na maximum.

Kúpiť s.r.o. s históriou alebo novozaloženú s.r.o. (ready made)?

Pre niekoho môže byť výhodnejšia kúpa novej a pre niekoho kúpa staršej s.r.o. Prečítajte si článok o výhodách a nevýhodách kúpy novozaloženej s.r.o. a kúpy staršej s.r.o. s históriou.

Koľko trvá kúpa s.r.o. v porovnaní so založením novej s.r.o.

Kúpa založenej s.r.o. je niekoľkonásobne kratší proces ako zakladanie novej firmy. Pre tých, ktorí sa ponáhľajú prinášame krátke porovnanie týchto dvoch alternatív.

Ready made (predzaložená) s.r.o. - komu sa oplatí ju kúpiť a na čo si dávať pozor

Kúpa ready – made už existujúcej s.r.o. môže byť v niektorých prípadoch pre podnikateľov atraktívnejšia ako podstúpiť proces založenie novej spoločnosti. Prinášame prehľad častých dôvodov kúpy ready – made s.r.o.



To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky